جاذبه های گردشگری املش ، گیلان Amlash

به گزارش دروازه پرشیا، جاهای دیدنی املش

املش در هرفصلی از سال زیبایی های خودش را دارد و همواره این شهر دیدنی و زیبا است. اگر به گیلان سفر می کنید حتما یک برنامه بازدید از مکان های دیدنی املش را بگذارید . این شهرستان از شمال به دو شهرستان لنگرود و رودسر از غرب و جنوب به شهرستان سیاهکل و از شرق به رحیم آباد رودسر محدود است .آب و هوای املش به دلیل قرار گرفتن در کنار ارتفاعات سرسبز و ییلاقات، بسیار مطبوع می باشد. قومیت مردم املش گیلک با لهجه بیه پیش (شرق گیلان) و گویش املشی تکلم می نمایند. مردم املش دارای اعتقادات مذهبی بسیار قوی و اثنی عشری می باشند این شهرستان نیزدر قدیم مرکز فرمانروایی سلاطین بوده است.در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با جاهای دیدنی املش بیشتر آشنا شوید.

جاذبه های گردشگری املش ، گیلان Amlash

شهر تاریخی تمیجان

باستان شناسان در دل شهر باستانی املش روستایی مدفون شده به نام تمیجان یافته اند. تمیجان متعلق به دوران صفویه است. دیوارهای سنگی، سفالینه های متعدد و گورستان لگموج همگی از جاذبه های این منطقه باستانی هستند. تیمجان موزه ای طبیعی در دامان شهر املش و از جاذبه های توریستی آن است.

دهکده ییلاقی خصیل دشت

دهکده ییلاقی و توریستی خصیل دشت ارتفاع آن 1834متر از سطح دریای آزاد است شکل غالب زندگی مردم،دامداری سنتی است.تعداد محدودی خانوار در آن زندگی می نمایند. جاده دسترسی خاکی است .یک قهوه خانه و غذاخوری دارد. علائم و راهنما ندارد ولی مردم شهرستان به صورت سنتی برای گذران اوقات فراغت به محل می آیند.

خانه گوهر تاج خانم املش

این بنا در قسمت جلگه ای ، در استانه بافت قدیمی شهر املش و در ابتدای کوچه رهبری واقع شده است این ساختمان در مرکز محوطه ای وسیع ، در دو طبقه و با پنجره های چوبی و با مساحت 540 متر مربع بنا شده است . دسترسی به ان از دو قسمت شمالی و جنوبی امکان پذیر است . در قسمت شمالی محوطه ، ساختمان دیگری مشتمل بر حمام ، توالت ، مطبخ ، انباری ، و آتش دان و جود دارد و سقف آن سفال پوش است . این بنا در سال 1310 خورشیدی به وسیله استاد حاج احمد بنا و استاد حسین تهرانی ساخته شده است.

ساختمان قدیمی عبدالعلی خان صوفی

عمارت عبدالعلی خان صوفی که به وسیله حاج میرزا محمدعلی خان صوفی در شهرستان املش ساخته شده یکی از برجسته ترین بناهای شهرستان املش به شمار می آید. این بنا که سال 1350 خورشیدی در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسیده حدود 190سال قدمت دارد و در عصر قاجارها به شیوه معماری گره چین بنا شده است.عمارت صوفی پنج هزار متر مربع مساحت، 700 متر مربع زیربنا است که شامل دو طبقه عمارت تابستان و زمستان نشین، 12 اتاق و 6 پستو است. گچ بری های ظریف و پنجره های رنگی این عمارت قدیمی که هنر دستان توانای ایرانی است چه از بیرون و چه دورنمای درون آنقدر باشکوه است که انسان خود را در باغی پرگل احساس می نماید.

قلعه شاه نشین گورج املش

قلعه شاه نشین گورج از آثار تاریخی املش است که قدمت آن به بعد از اسلام و دوره اسماعیلیان برمی گردد. این قلعه در بخش رانکوه، بین روستای گورج و رودخانه چاکرود واقع شده است و مسیر رسیدن به آن سرسبز و جنگلی است. از روستا که پیاده روی را تا رسیدن به قلعه آغاز کنید، به امید تماشا بنایی تاریخی، از تمام مسیر نیز لذت خواهید برد و رد تاریخ در سرسبزی گورج حسابی به دل تان می نشیند. این قلعه در بین محلی ها به نام های مختلفی ازجمله قلعهٔ اسماعیلیان و شاه نشین قلعه نیز شناخته می گردد.

روستای تابستان نشین

روستای تابستان نشین در میان باغ های چای در املش می درخشد. این روستا با اهالی خون گرمش صفا و صمیمیتی خاص دارد. عطر چای در آب و هوای خنک تابستان نشین هوش از سر گردشگران می برد. طبیعت زیبا و دل نشین روستا در کوهستان بکر و زیباست. آبشار فصلی خرم دره، رودخانه شلما نرود و چشمه ای با آب گوارا از جاذبه های طبیعی روستای تابستان نشین هستند.

میل اُمام، برج آتشکده باستانی املش

این برج تاریخی در یکی از دهستان های املش به نام سمام واقع شده است و ارتفاع آن در گذشته به نزدیک 7 متر می رسید. امروزه بخشی از این برج از بین رفته است و می توان تکه های جدا شده از ساختمان اصلی را در گوشه و کنار تپه مشاهده کرد. پژوهشگران معتقدند که کاربرد این برج، دیده بانی بوده یا به منظور هدایت برای مسافران به کار می رفته است. علاوه بر این، بعضی نیز معتقدند که این برج در گذشته به عنوان آتشکده مورد استفاده قرار می گرفت.

تالاب زربیجار

یکی از تماشای ترین منطقه ها املش تالاب زربیجار است که قدمت آن به دوران پلهوی می رسد. این تالاب که بعنوان یک زیستگاه طبیعی برای حیوانات و پرندگان مهاجر و بعلاوه محل ذخیره آب جهت مصارف شالیکاری حائز اهمیت است. پوشش گیاهان مردابی و نیلوفرهای آبی در تالاب، جلوه ای فرح بخش برای گردشگران در فصل بهار و تابستان ایجاد می نماید. تالاب زربیجار به وسیله جاده کمربندی شهر املش قابل دسترسی است.

آبشار سیاه تاش

در بخش رانکوه شهرستان املش، در میان کوه های زیبا و بلند این منطقه، آبشاری مرتفع وجود دارد که نامش سیاه تاش اشت. این آبشار 50 متر ارتفاع دارد و اگر در بهار یا تابستان به آن سر بزنید، خنکی هوای اطرافش و سبزی حوالی اش باعث می گردد روح و روانتان حسابی تازه گردد.

پارک جنگلی هلودشت

پارک جنگلی هلودشت این منطقه به علت موقعیت مکانی و طبیعی خاص دارای منظره قابل توجهی می باشد.آب و هوای مطبوع کوهستانی، پوشش جنگلی توام با فضاهای مرتعی (شبه جنگل) و زوایای دید گسترده از ویژگیهای خاص این پارک است. این پارک در کیلومتر12جاده ییلاقی بلوردکان خصیب دشت، در منطقه ها کوهستانی و ییلاقی جنوب غربی شهرستان رودسر و محدوده شهرستان املش واقع شده است.

سه شنبه بازار املش

مردم املش روزهای بازار را گالش بازار می گویند. سه شنبه بازار املش از قدیمی ترین بازارهای هفتگی گیلان است. در این بازار هفتگی انواع محصولات محلی، لباس های محلی، ماهی و میوه ها و سبزیجات محلی به فروش می رسد.بازاریان و کسبه در این روز بیشترین فروش را دارند به علت همین موضوع بسیاری از کسبه های شهر های دیگر برای فروش محصولاتشان به این بازار هفتگی مراجعه می نمایند.حضور در حلقه مارگیران، معرکه گیران و درویش ها از جنبه های تفریحی سه شنبه بازار املش به شمار میرود.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 18 مهر 1403 بروزرسانی: 18 مهر 1403 گردآورنده: gateofpersia.com شناسه مطلب: 21

به "جاذبه های گردشگری املش ، گیلان Amlash" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاذبه های گردشگری املش ، گیلان Amlash"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید